onsdag 24 april 2013

Polkapaj

Så långt ifrån nyttig man kan komma!
Men jeez vad god den är <3
Åt den första gången hos Lisa, men har aldrig testat att göra den själv
Men i veckan var det time
Så efter veckor med Paleo recept måste jag faktiskt lägga upp detta
Gjorde denna polkapaj till i söndags när vi hade kalas för pappi
Vart lite osäker på om han skulle gilla den då han är en chokladfantast
Men den fick tummen upp utav alla
O helst utav min lille brorson, 3ggr fick jag fylla på hans tallrik =)



Recept
ca 8-10 pers 
(beror på hur mycket man älskar sötsaker =)

Pajdeg:

20 småkakaor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås

125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten 

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter, ställ sedan i frysen


Vispa grädden och blanda försiktigt med marchmallowfluff (det ska bli klumpigt, så rör inte ut fluffet helt) och några droppar pepparmyntsolja efter smak

Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan
Krossa polkagrisarna och blanda ner det i den större mängden gräddkrämen
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen på kakbottnen
Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen
Gör ett virvlande mönster i krämen så den blandas lite med den vita
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar
Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras
Dekorera med polkagrisar

Chokladsås
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull
Koka upp och rör tills all choklad smält
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig
Servera såsen varm eller kall till pajen


Efter 5 timmar i frysen får man en väldigt fin polkapaj


Sen är det bara att hugga in


Säger det igen, GALET god!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar