måndag 21 maj 2012

Vit chokladpannacotta

Efter en helt fantastisk dag med familj och vänner igår avslutade vi dagen med lite grillat
Det är verkligen ett måste när solen skiner
Visst, jag bjöd på paj tidigare på dagen men det vart picknick
Så man måste ju äta efterrätt efter middagen med =)
Så vad passar bättre en sommardag än jordgubbar och vit choklad?

Recept 
ca 4 portioner

5 dl grädde
150 g vit choklad 
3 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde och vaniljsocker. Lägg i den hackade chokladen i grädden och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd/chokladblandningen.
Rör tills gelatindbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen i ca 2-3h.
Servera med valfritt tillbehör

Denna serverade jag igår, och det vart väldigt glada miner
Med färska skivade jordgubbar till så är det inte mycket som slår denna efterrätt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar