fredag 20 april 2012

Jordgubbs och cheesecakemuffins

Om en liten stund tar jag och några kompisar tåget till Stockholm för en helg med Dirty dancing och shopping
Så igår kväll ställde jag mig i köket för att baka lite muffins man kan ha på tåget
Både billigare och sååå mycket godare med hembakat än att köpa 
Så testade detta recept, och det var värt varenda skål kan jag lova
Så bli inte rädda för alla moment, för de var lätta att baka

Recept
8 stora el 12 små

Muffinssmet
125 g smör (rumsvarmt)
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl  
1,5 tsk bakpulver

Jordgubbsfyllning
150 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1,5 msk maizena 

Cheesecakefyllning
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Vaniljströssel
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
60 g smält smör

Muffinssmet
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
Cheesecakefyllning
Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig.
Jordgubbsfyllning
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
Vaniljströssel
Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör.
Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt
Lägg en matsked muffinssmet i botten. Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten.
Lägg på en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen.
Lägg på en matsked med cheesecakefyllningen på andra halvan.
Toppa med lite jordgubbar på mitten.
Strö till sist över vaniljströsslet.
Grädda i ugnen i 180C, ca 30 minuter tills smeten stannat
(grädda något kortare tid om du gör de mindre muffinsarna)
Sen är det bara att njuta av denna godbit
Hoppas tjejerna gillar dem lika mycket som mig =)











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar