torsdag 12 april 2012

Chokladtårtbotten

Håller på att baka tårtbottnar här hemma
Är ganska ny på det här med tårtor, men denna botten är en favorit hittills
Saftig och med mycket smak av choklad

Recept

150g smör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao 
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten


Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser

Tillsätt smöret och de lätt uppvispade äggen
Tillsätt det heta vattnet och rör om till en jämn smet
Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 20cm i diametern
Grädda i nedre delen av ugnen i 175C i ca 25-30min
Jag dubblade receptet ovan och använde en form som är ca 26cm i diametern (om man dubblar receptet tar det lite längre tid i ugnen)
Det blir en botten som går att dela i tre delar
Bottnarna är ganska tunga och går ganska lätt sönder, så man kan även dela upp smeten i tre delar och göra tre separata bottnar
(det gjorde jag denna gång och det blev super)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar