söndag 6 oktober 2013

Dulce de leche-mousse med chokladkräm

Hej och förlåt

För herre vad dålig jag har vart på att lägga upp det jag bakat och lagat på det sista
Men sommaren har bjudit på helt fantastiskt väder, så har knappt vart hemma
Alltså inte befunnit mig i mitt kök nästan någonting
Men nu när hösten kommer så blir det mer bak och matlagning, det är så jag fungerar =)
Först ut är en efterrätt jag gjorde till familjen förra helgen
Fin, ljuvligt god, enkel, snabb och gick hem hos alla

Dulce de leche-mousse med chokladkräm
(6 port)

Chokladkräm
100g mörk choklad, 70%
100g vispgrädde (1dl)

Dulce de leche-mousse
1 gelatinblad
200 g vispgrädde (2dl)
125 g Pampas Deli Duce de Leche Classic (ca 1 1/4 dl
1 äggula

Dekorering
Riven choklad, stössel eller det ni tycker är finast

Chokladkräm: Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med grädden i en skål över sjudande vatten.
Fördela chokladkrämen i 6 portionsglas och ställ kallt.

Dulce de leche-mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp 1dl av vispgrädden och rör ner dulce de lechen i den.
Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden.
Krama ur gelatinbladet och rör ner det i smeten.
Vispa med elvisp upp äggulan i en skål, och vispa resten av grädden i en annan skål.
Vispa ner kolasmeten i äggulan och vänd sedan ner den vispade grädden.
Fyll moussen i glasen och ställ kallt i minst 3 timmar.
Dekorera med strössel, riven choklad eller något annat gott och fint 

Jag hällde upp mina i mindre vinglas på fot


Hann inte riktigt göra någon fin dekoration, men riven choklad gillar ju alla så det fick det bli


En latte till och det fanns inget att klaga på <3
Efterrätt med sina nära och kära uppkrupna i soffan, då mår man som bäst








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar