onsdag 9 maj 2012

Biscotti

Varför har jag aldrig bakat biscotti innan?
Enkelt, lång hållbarhet och såå gott
Tänk att ta en lång promenad med vännerna, sen hem och och mysa i soffan med en stor kopp thé och ett fat med dessa godbitar
Nu fick jag nästan lite längt efter hösten =)

Recept
100 g smör
3 dl strösocker
3 st ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta 
50 g mandel, skållad och hackad 
(jag använde flagad mandel och det funkade utmärkt)

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl
Rör samman de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg
Rulla degen till en boll och dela i fyra delar
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2cm tjocka och 5cm breda
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 30min
Sänk värmen till 125grader
Tag ut skorporna och låt svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2cm tjocka bitar tvärsöver
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen i ca 20min
Sen är det bara att njuta av dem till den dryck du gillar bäst
Tänkte väääldigt mycket på min fina vän Cicci när jag bakade dessa
Hon bor tyvärr i Sthlm (tyvärr för det är alldeles för långt bort om ni frågar mig)
Det bästa jag vet att göra med henne är att ta en promenad och sen sätta sig på ett mysigt cafe och bara äta gott och prata
Så längtar tills hon flyttar hem till Gbg och vi kan gå till ett fik vi båda älskar som har Afternoon tea
Då hoppas jag man får biscotti =)
Men dessa godbitar skall jag ge till min frisör och en likadan påse får även min nageltjej

Recept lånat här


1 kommentar:

  1. <3 Du är en av orsakerna till min hemlängtan! Ska bli underbart att få bo i samma stad igen snart!

    Puss!

    SvaraRadera