Så långt ifrån nyttig man kan komma!
Men jeez vad god den är <3
Åt den första gången hos Lisa, men har aldrig testat att göra den själv
Men i veckan var det time
Så efter veckor med Paleo recept måste jag faktiskt lägga upp detta
Gjorde denna polkapaj till i söndags när vi hade kalas för pappi
Vart lite osäker på om han skulle gilla den då han är en chokladfantast
Men den fick tummen upp utav alla
Recept
ca 8-10 pers
(beror på hur mycket man älskar sötsaker =)
Pajdeg:
20 småkakaor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter, ställ sedan i frysen
Vispa grädden och blanda försiktigt med marchmallowfluff (det ska bli klumpigt, så rör inte ut fluffet helt) och några droppar pepparmyntsolja efter smak
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan
Krossa polkagrisarna och blanda ner det i den större mängden gräddkrämen
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen på kakbottnen
Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen
Gör ett virvlande mönster i krämen så den blandas lite med den vita
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar
Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras
Dekorera med polkagrisar
Chokladsås
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull
Koka upp och rör tills all choklad smält
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig
Servera såsen varm eller kall till pajen
Vispa grädden och blanda försiktigt med marchmallowfluff (det ska bli klumpigt, så rör inte ut fluffet helt) och några droppar pepparmyntsolja efter smak
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan
Krossa polkagrisarna och blanda ner det i den större mängden gräddkrämen
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen på kakbottnen
Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg
Klicka ut den röda krämen över den vita i formen
Gör ett virvlande mönster i krämen så den blandas lite med den vita
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar
Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras
Dekorera med polkagrisar
Chokladsås
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull
Koka upp och rör tills all choklad smält
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig
Servera såsen varm eller kall till pajen
Efter 5 timmar i frysen får man en väldigt fin polkapaj
Sen är det bara att hugga in
Säger det igen, GALET god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar