Idag har jag försökt mig på vit chokladfudge
Men då jag inte skaffat mig en baktermometer än så kokade nog smeten lite lite länge
Så den vart lite torr och hård, men smaken blev det inget fel på
Recept
1 dl grädde
3 dl socker
100 g smör
1 msk sirap/honung
100 g vit choklad
Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull
Koka under omrörning i ca 20 min till en tjock glansig smet
Låt koka till 120C eller gör kulprovet
Låt kolan svalna lite och rör sedan ner den hackade vita chokladen
Häll upp kolan i en pappersklädd form på ca 12x12cm
Låt kolan svalna, skär sedan upp i små fyrkanter
Här har jag lagt några i en cellofanpåse från Lagerhause som gå bort present
Detta receptet hade passat bra på denna bloggen. Hör av dig när det skall provsmakas ;) Kram
SvaraRaderahttp://www.recept.nu/1.317019