måndag 9 april 2012

Tekakor med valnöt och sesam

Idag har jag haft hemma mina tjejer på frukost/brunch
Först fick jag med dem ut på en promenad i snöblandat regn, och nu har vi suttit och mumsat i oss massa godsaker
En sak av allt som fanns på bordet blev nybakade tekakor


Recept
25 g jäst
4 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1 dl valnötter
1 ägg (lätt uppvispat)
Sesamfrön

Börja med att smula gästen i en bunke och häll över vatten, rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, olja och havregryn, smulade.
Rör därefter i mjölet och arbeta degen ordentligt
Knåda sist i de grovhackade valnötterna
Jäs i 30min under duk.
Knåda ut degen ordetligt på mjölat bakbord och kavla till en 1-2cm tjock fyrkant
Stansa ut 15 stora hjärtan med en pepparkaksform (eller en annan rolig form som är av modellen större)
Jäs på plåt i 30min under duk
Pensla med ägget och strö över rejält med sesamfrön.
Grädda i 250 grader i 10min
Riktigt goda hjärtliga tekakor som gick hem hos alla tjejer =)


Lycka till =)

(recept hittat på www.sotasaker.com)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar