onsdag 5 september 2012

Usa

Hej alla fina
Detta blir tyvärr inget recept inlägg
Tänkte bara skriva att jag inte kommer blogga mer denna månad då jag äntligen skall ta lite semester
Så i morgon åker jag och min fina Terre till Usa och kommer tillbaka igen den 1 oktober
Så ni får ha det super här hemma så hörs vi i oktober igen =)

Puss&Kram

Kyckling i krämig grönpepparsås

Älskar när man hittar recept som både är supergoda, enkla och kan förberedas dagen innan =)
Detta recept hittade jag på min fina vän Lisa´s blogg

Recept
1 grillad kyckling (rensad)

Koka upp följande i en kastrull
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå över natten.


(om man har bråttom funkar det med ett par timmar, och har man jättebråttom kan man gå vidare direkt)

Så långt kan man alltså förbereda. Värm sedan i ugn, 225 grader i ca 20 min (beror lite på hur kall rätten är när den åker in  i ugnen, känn efter så den blivit varm i mitten)
Servera sedan ihop med ris/blomkålsris eller bara en god sallad


Smaklig måltid =)




tisdag 4 september 2012

Blomkålsris

Jag har aldrig varit något större fan av blomkål
Men efter att jag provade på LCHF för ca ett år sedan så vart man ju tvungen och hitta en del recept utan kolhydrater
Efter det älskar jag verkligen blomkål
Man kan göra så otroligt mycket med det som man aldrig tänkt på
Så för några dagar sedan bjöd jag mum & dad på blomkålsris till en kycklinggratäng
Pappa har alltid sagt att han inte heller är så förtjust i blomkål, men detta gillade han rätt mycket faktiskt

Riv färsk blomkål ganska grovt på ett rivgärn

Hetta upp rapsolja och om man vill ha någon smak på riset
Jag tog lite hackad chili och vitlök
Stek riset ihop med chili/vitlök tills det blir varmt

Färdigt =)

Lovar att ni inte kommer bli besvikna



måndag 3 september 2012

Hamburgare

Förra helgen vart det mycket bättre väder än väntat
Pappi hade tagit upp köttfärs, och vad passar då bättre än att grilla hamburgare?
Blev hur gott som helst och förstår inte varför man inte gjort det mer i sommar..
Får ta med mig det till nästa sommar


Gjorde även en egen dressing som jag verkligen kan rekommendera

2 dl creme fraiche paprika/chili
Bostongurka 
Hackad chili

Riktigt smarrigt ihop
I köttfärsen hade vi bara salt och peppar då jag tycker att det räcker gott, helst när man grillar




söndag 2 september 2012

Oooey gooey brownies

Oooey gooey säger jag bara!!
Idag vankas det fotbollsdejt med vännerna och lunch till det
Jag frågade om jag fick stå för efterrätten och det fick jag mer än gärna =)
Så gav mig på dessa brownies... Och det ångrar jag inte för en sekund
Herre, lika goda, söta, mastiga och onyttiga som de ser ut =)
Jag gjorde dock det som en kladdkaka ist för brownie då jag inte hade någon form som passade i måtten

Recept
Denna kaka räcker säkert till minst 12 personer (om inte mer)
Mastig men helt fantastiskt god

120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad

150 g grovt hackad marshmallows
1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackar mörk choklad
1,5 dl grädde

Gör så här: Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i socker, vaniljsocker och äggen.
Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallow lagret precis smälta, men de skall inte ta färg.
Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät.
Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i ca 3 timmar.
Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.

Som ni ser... Helt ljuvlig =)

Sen är det bara att hugga in på denna godbit
Hoppas den går hem hos vännerna senare idag =)

Recept hittat här